Има три изключително важни имена в Хамас“ – едното безспорно

...
 Има три изключително важни имена в Хамас“ – едното безспорно
Коментари Харесай

Мира Майер: Яхия Синуар е изключително важно име в „Хамас“, непробиваем терорист

 

„ Има три извънредно значими имена в „ Хамас “ – едното несъмнено е Яхия Синуар, определен за началник. Яхия Синуар е непробиваем терорист. Той е доста краен, коренен, не се стопира пред убийства “, сподели специалистът по споровете в Близкия изток и учител в Нов български университет доцент Мира Майер.

Смята се, че той е управлявал осъществяването на офанзивите от 7 октомври 2023 година

„ Неговата присъда в израелския затвор е за ликвидиране на палестинци, които са сътрудничили на Израел и съгласно признанията му той е удушил двама души със личните си ръце, т.е. той е безусловно фанатично лоялен на своята концепция “, добави Мийаер.

„ Хамас “ е терористична организация, която цели ликвидирането на Израел, само че и политическа партия, която печели локалното население чрез доста обществени действия, сподели още специалистът.

 Гърция е под паника поради „ мега пожари “, в действие е червен код за заплаха Светът 2 мин. Гърция е под паника поради „ мега пожари “, в действие е червен код за заплаха  14 пързалки за дребни и огромни: Аквапарк София отвори порти Съдържание от партньори 3 мин. 14 пързалки за дребни и огромни: Аквапарк София отвори порти  Понеделник стартира с жълт код за високи температури България 2 мин. Понеделник стартира с жълт код за високи температури  „ Мирише извънредно “: Над 200 фамилии нямат достъп до дома си поради ремонт на бул. в Пловдив Тази сутрин 3 мин. „ Мирише извънредно “: Над 200 фамилии нямат достъп до дома си поради ремонт на бул. в Пловдив  Доц. Ангел Кунчев: Има завишаване на случаите на COVID-19 Тази събота и неделя 5 мин. Доц. Ангел Кунчев: Има завишаване на случаите на COVID-19  Три столични квартала остават без топла вода в края на август България 3 мин. Три столични квартала остават без топла вода в края на август  Жега, суша и ветрове връхлитат Гърция: Затварят парковете и горите за туристи Светът 2 мин. Жега, суша и ветрове връхлитат Гърция: Затварят парковете и горите за туристи  Гърция е под паника поради „ мега пожари “, в действие е червен код за заплаха Светът 2 мин. Гърция е под паника поради „ мега пожари “, в действие е червен код за заплаха  14 пързалки за дребни и огромни: Аквапарк София отвори порти Съдържание от партньори 3 мин. 14 пързалки за дребни и огромни: Аквапарк София отвори порти  Понеделник стартира с жълт код за високи температури България 2 мин. Понеделник стартира с жълт код за високи температури  „ Мирише извънредно “: Над 200 фамилии нямат достъп до дома си поради ремонт на бул. в Пловдив Тази сутрин 3 мин. „ Мирише извънредно “: Над 200 фамилии нямат достъп до дома си поради ремонт на бул. в Пловдив  Доц. Ангел Кунчев: Има завишаване на случаите на COVID-19 Тази събота и неделя 5 мин. Доц. Ангел Кунчев: Има завишаване на случаите на COVID-19  Три столични квартала остават без топла вода в края на август България 3 мин. Три столични квартала остават без топла вода в края на август  Жега, суша и ветрове връхлитат Гърция: Затварят парковете и горите за туристи Светът 2 мин. Жега, суша и ветрове връхлитат Гърция: Затварят парковете и горите за туристи

По думите ѝ в този момент от водачите на групировката са останали единствено Яхия Синуар и брат му, само че сега те упорстват за освобождението на палестинеца от Западния бряг Маруан Баргути, който се намира в израелския затвор. 

Предлага се договарянията да се състоят на 15 август в Кайро или Доха

„ Той е много оспорвана персона, само че никога като Яхия Синуар. Маруан Баргути признава правото на Израел да съществува и постоянно е казвал, че гледа на Израел като комшия на Палестина. Той дълго време беше срещу радикални дейности, само че за жалост взе участие в една организация и беше упрекнат и наказан за убийства, което прави личността му по-двойствена “, изясни специалистът.

Според Мира Майер сега определеният за водач на „ Хамас “ Яхия Синуар има една-единствена цел - да резервира „ Хамас “, с цел да взе участие в идващото ръководство на Газа. 

По думите ѝ в случай че се стигне до нахлуване от Иран и „ Хизбула “ или предпазен удар от Израел, това би имало съществени последици върху района и върху целия свят.

„ Напрежението може да се реже с нож сега, извънредно нараства. Надявам се това да продължи единствено до 15 август, когато би трябвало да стартират договарянията в Доха сред делегациите на Израел и „ Хамас “ за окончателното помирение. 

След въздушния удар по учебно заведение в Газа, боевете в палестинския анклав не престават

По думите ѝ Бенямин Нетаняху упорства за надзор върху филаделфийски кулоар, границата с Египет, защото счита, че оттова се вкарва оръжие в Газа, за несъгласие върху 100 палестински пандизчии в Израел и за скрининг на цивилното население, което минава от южната в северната част.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР